exto | kunst, kunstenaars, galeries en exposities

Yvonne Jagers - Yvonne Jägers - meer over mij

 

Op 15 augustus 1972 werd ik als Yvonne Babette Jägers geboren in Echteld. Een klein dorpje in de Betuwe. Mijn moeder was werkzaam als coupeuse en hield van handwerken. Van jongs af aan zit creativiteit mij in het bloed.  Altijd bezig met kleur en compositie. Ik werd grootgebracht met creativiteit. Spelen met stoffen, verf en allerlei materialen. Tekenen,  schilderen, collages, maar vooral creëren . Ik kon uren bezig zijn en vergat alles om me heen. 

Na de lagere school en MAVO waar tekenen mijn favoriete vak was, koos ik er voor om naar de MDGO Mode en kleding te gaan in Den Bosch. Ik behaalde daar mijn middenstands diploma en studeerde tevens af in de richting Presentatie. Tekenen, Grafische Vormgeving en Etaleren / decoreren waren voor mij de belangrijkste vakken. Daarin kon ik me het beste uiten. Ik liep stage bij een reclame en ontwerpbureau. Later als etaleuse bij een kledingzaak en bij een zeefdrukkerij.
 
Twee weken na mijn diplomering werd in aangenomen als Technisch tekenaar bij een architectenbureau. En genoot daar een interne technische opleiding. Ik heb er 6 jaar gewerkt. Dit was voornamelijk voor het digitale tijdperk. Al het tekenwerk gebeurde nog handmatig. Dit vereiste vooral veel geduld en precisie.

Dat geduld en precisie komt me nu weer heel goed van pas bij het maken van portretten. Ik werk vooral op gevoel.
Schilderen is voor mij één grote ontdekkingstocht. Ik hou ervan te experimenteren. Zowel met kleur, vormen als materialen. Het zoeken naar de juiste compositie. Het liefste werk ik met acrylverf en pastel. Met penselen, doekjes of mijn vingers.
 
Momenteel ben ik werkzaam op een ROC. Ik werk in het openleercentrum, een studieruimte met 100 pc´s. Studenten van alle opleidingen kunnen hier werken aan allerlei werkstukken en projecten. Met vragen kunnen ze bij mij terecht. 
Ik ben getrouwd, moeder van 2 schatten van kinderen die mij veel liefde en inspiratie geven. Schilderen geeft mij rust en voldoening. Een heerlijke uitlaatklep na een drukke dag.
 
Mijn stijl is variërend, de ene keer realistisch en een andere keer met een abstract, illustratief of grafisch karakter. Momenteel vind ik het maken van portretten heel erg leuk. Als u een portret wilt laten maken, kijk dan even onder het kopje `in opdracht`.

Kijk rustig rond op mijn site. Enjoy!

Liefs,
 
Yvonne